Professionel støjdæmpning

Indendørs støjdæmpning

BP Støjmåling laver indendørs støjmålinger. Når målingerne er foretaget er det op til virksomheden at mindske arbejdsmiljø støj. Vejen til et godt arbejdsmiljø ligger i korrekt støjdæmpning. God støjdæmpning mindsker stress hos medarbejdere, reducerer sygedage og giver et bedre indeklima. Andre fordele ved et godt arbejdsmiljø er en højere arbejdsmoral, produktivitet og generel tilfredshed hos medarbejdere.

Der findes mange forskellige løsninger til støjdæmpning i virksomheder. De bestemmes allesammen ud fra lydmålinger.

Løsninger på støjdæmpning i virksomheder kan være:

Afskærmninger af produktionsmaskiner

I store produktionshaller kan det være nødvendigt med støjdæmpning på maskiner, hvor det samtidig skal være let at rengøre og vedligeholde maskinerne. Løsningen er her at finde en afskærmning, som ikke generer den daglige produktion og bidrager til et godt indeklima. At finde de bedste løsninger på støjdæmpning til produktionsmaskiner er ofte en løbende udvikling, som virksomhed og BP Støjmåling har et professionelt samarbejde om.

Støjdæmpningsløsninger til kontormiljøer

I kontorlandskaber er der ofte ringe bygningsakustik og meget snak i telefoner. Det er alt sammen med til at forringe og belaste arbejdsmiljøet. BP Støjmåling foretager målinger, der viser hvilke tiltag, som kan sættes igang for at forbedre arbejdsmiljøet i kontorlandskaber. Det er op til virksomheden selv at implementere løsningerne. I dag er løsningerne ofte støjskærme, vinduer med støjreduktion, støjtætte døre og isolerede lofter.

Støjdæmpningsløsninger til udendørsområder

Oplever du gener af udendørsstøj? BP Støjmåling kan hjælpe dig med at finde frem til den korrekte støjdæmning på udendørsarealer. Igennem kvalificeret rådgivning og professionelt udstyr kan der træffes langsigtede støjdæmpningsløsninger. Der kan være flere årsager, som bidrager til støjgener. I mange tilfælde er private ejendomme plaget af støj på udendørsarealer. Men også private haver kan rammes af larm fra motorveje og togbaner. Det kan også være reflektion fra andre bygninger og omkringliggende terræn, som giver gener.

Der findes forskellige støjdæmpninger, som kan sættes op for at afskærme og lyddæmpe.

Skriv en besked

Har I nogle forespørgsler eller ønsker et uforpligtende tilbud, så kontakt os endelig.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Støjskærme

Driller akustikken kollegaer imellem? En løsning til kontormiljøer kan være lyddæmpning med støjskærme.

Lydvinduer

Gode lydvinduer kan reducere udefrakommende støj. Det er dog nødvendigt med en grundig gennemgang af hele vinduet. Ofte er der tre gange så meget isolering i fugen på lydvinduer som ved almindelige vinduer, hvilket skaber en optimal lyddæmpning.

Isolerede lofter

I dag har mange kontormiljøer gipslofter, som giver en lang efterklang af lyden og det skaber mere støj i rummet. Ønskes en bedre akustik skal der ofte foretages en udskiftning i lofterne til en mere åben strukturoverflade. Med en åben struktur i materialet vil der forekomme en kortere efterklangstid. I sidste ende medvirker det til langt bedre akustik, da lyden bliver bedre absorberet.

Støjhegn

En af de mange brugte støjdæmpningsløsninger i dag er et støjhegn. Støjhegn skal placeres meget tæt på støjkilden for at få den bedste bekæmpelse af støjen. Hvis du bruger støjhegn som støjdæmpning, vil lyden blive anderledes. Den generelle støj vil blive mindre, men i forbindelse med motorveje kan kraftige køretøjer som fx lastbiler høres mere tydeligt. Støjdæmpning med støjhegn kan være i forskelligt materiale. Nogle af de mest almindelige er: krydsfiner, beton, mursten og fibercement. Det er yderst vigtigt, at dit nye støjhegn er i et materiale, der tåler både vind og vejr. Desuden skal hegnet have den rette afstand, tykkelse, form og højde for at give optimal lyddæmpning. Korrekt rådgivning og vejledning i opsætning af støjhegn står BP Støjmåling gerne for.

Jordvolde

I visse tilfælde kan en jordvold være en god løsning som støjdæmpning. Nye jordvolde skal overholde klare regler og love – både når nye jordvolde bliver bygget og gamle flyttes. Det gøres for at sikre, at de omkringliggende omgivelser ikke bliver påvirket i en negativ retning.

Myndighederne opstiller kravene og retningslinjerne for jordvoldebygning i Danmark.

BP Støjmåling kan være behjælpelig med professionel rådgivning af jordvolde, så love og regler overholdes og du får den bedste støjdæmpning.

Har du spørgsmål til noget?